Fusk till Nintendo

Nintendo har funnits med länge, det grundades faktiskt redan 1889. Då handlade det om tillverkning av spelkort. Sedan dess har de vuxit och blivit ett multinationellt hemelektronikföretag. Idag tillverkar de mest spelkonsoler och producerar spel till dessa. Nintendo ligger bakom klassiker som Super Mario, Zelda och Donkey Kong för att nämna de största spelen.

Med spel följer naturligt fusk. Det kan vara allt från tips och guider till faktiska koder som skrivs in i spelet genom att öppna en särskild ruta med hjälp av tillhörande handkontroll. Fusk hjälper spelaren att avancera i spelet fortare än normalt. Det råder dock delade meningar om fusk och om det borde finnas.

Nintendo Switch

Gör man en sökning efter fusk till Nintendo handlar de flesta resultaten om fusk till diverse spel till Nintendo Switch. Det går att finna fusk till allt från Lego, Super Mario Odyssey, FIFA 18, Sonic Mania till MarioKart. Det finns både guider och koder till spelen och de är inte speciellt avancerade.

Nintendo Switch är den senaste konsolen från företaget och som användare kan man både använda den hemma och när man till exempel åker buss, eftersom den kan göras bärbar. Man tar då bara med sig själva kontrollen. För att använda sig av fusk till Switch utför man olika manövrar med karaktären i spelet.

Moral

Alla har vi någon gång kört fast i ett spel. PC-spel, tv-spel eller mobilspel. Lika många gånger har vi nog ställt oss frågan om vi ska använda fusk för att komma vidare i spelet. Svaret däremot ser olika ut från person till person. Vissa av oss vill ha utmaningen och klara spelet själv, andra inte.

Det råder dock ingen tvekan om att så länge det finns spel i olika genrer och till olika enheter kommer fusk att finnas. Nintendo har dock försvårat lite för sina spelare att använda fusk eftersom man i spelet måste göra vissa manövrar för att trigga igång fusket och dessa kan vara lite bökiga.